Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Vakantie weken Frankrijk (Bourgogne) L´huy Preau

Update: 30 maart 2020

Beste toekomstige vakantiegangers die zin hebben in een creatieve cursus.

Deze tijd waarin het 'in huis blijven', onze nieuwe werkelijkheid is geworden, bied (of bood) ik schilder en beeldhouwcursussen aan op een prachtig landgoed, hartje Frankrijk.

Op dit moment is onduidelijk wat er nog mogelijk is..... Ikzelf leef per dag en vind het moeilijk al naar de zomer te kijken. Voor nu zie ik onszelf verspreid over het landschap op beeldhouwbokken of achter schildersezels lekker genieten en werken aan onze creativiteit. De begeleiding is dan heel individueel en ieder kiest waar hij op dat moment behoefte aan heeft. Ik loop langs en kan gedurende de hele dag begeleiding bieden. 

18 t/m 25 juli - 2020

Beeldhouwen in natuurlijke materialen

De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken”

Het werken in natuurlijke en traditionele materialen is een uitdaging. U kunt werken in steen, hout, klei of boetseerwas. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditaties waardoor lichaam en geest in balans zijn.

Bij het maken van een beeld wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie. De verschillende beeldhouwtechnieken, de gereedschappen, het ontwikkelen van een idee komen aan bod.

Elke dag werken we lekker buiten in het prachtige landschap. Het wordt een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen. Beginners en gevorderden zijn welkom.

Praktisch

De cursus voor een week kost 275 euro, dit is inclusief materiaal. Voor studenten en kinderen of mensen met een uitkering, zijn er speciale prijzen. 

Neem contact op voor vragen en specifieke wensen

De kosten voor het verblijf zijn inclusief overnachting en 3 fantastische vegetarische/biologische maaltijden per dag. Verder is er de gehele dag door koffie en thee.

U kunt verblijven in een eigen tent ( 400 euro voor een week) of kiezen voor een kamer in het landhuis (van af 560 euro per week) of een kamer met badkamer in de Oostweide (vanaf 660 euro). Een verblijf in een hoteltent is vanaf 490 euro per week.

Week 11 t/m 18 juli - 2020

Beeldhouwen, portret en figuur centraal (lekker kleien)

Het verbeelden van onszelf, van ons mens-zijn is 

door de eeuwen heen, de inspiratiebron in de Kunsten. 

Iedereen kan dit leren!

Het beeldhouwen is vooral het plezier hebben om met de handen in de klei te zitten. Het vormen, het kijken en tot beeld komen. We denken vaak in ‘mooi’ of  ‘lelijk' maar schoonheid heeft zoveel aspecten.

Het ervaren van zelf aan de slag gaan en een menselijke vorm creëren, geeft ons energie. Op Preau kan je de uitdaging aangaan en een figuur of portret boetseren. We maken kennis met de vele uiteenlopende aspecten hiervan. 

We verdiepen ons in de anatomie, de verhoudingen tussen de massa's en de verschillende technieken. Het belangrijkste is goed te kijken want soms ziet iets er anders uit dan we altijd gedacht hadden. Allerlei facetten van het vormen van een beeld komen aan bod maar ook het onderzoeken van je eigen persoonlijke stijl. Natuurlijk wordt de kunstgeschiedenis niet vergeten en vertel ik over de historie van het portret en figuur in de kunstwereld en neem ik vele voorbeelden mee.

Het wordt een heerlijke kneedbare week waarbij ik in kan gaan op individuele wensen. Jong en oud, met of zonder ervaring, het wordt een onbezorgde week. We werken iedere dag tot de late lunch en de middag blijft het atelier open.

Voor meer informatie ben ik bereikbaar:

Carla Rump

Kosten voor de cursus 275,- inclusief de materialen!

Het landgoed Preau is een inspirerende plek voor creatieve vakanties. Zowel individuen, gezinnen, studenten kunnen hier terecht. Vanaf 400 euro kunt u een verblijf boeken waarbij alle maaltijden inbegrepen zijn, tevens is er altijd gratis thee en koffie met.

Week 1 t/m 8 augustus - 2020

Tekenen en schilderen

Het landschap inspireert en fascineert. Het kent vele gezichten en openbaart zich aan een ieder op een andere manier. Hoe langer je er naar kijkt hoe meer aanknopingspunten het geeft om te experimenteren en verbeelden. Door middel van verschillende opdrachten gaat het erom je vormentaal te ontdekken, je eigen handschrift , je eigen stijl.

In deze Paradijslijke omgeving met veel bomen, ruimte en rust gaan we het landschap vangen op papier of doek.

We experimenteren met allerlei materialen, technieken, kleuren en richten ons vooral op de waarneming en het verbeelden hiervan. Het verdiepen van de beeldtaal doen we aan de hand van verschillende oefeningen waarbij het gaat om het goed kijken in plaats van te denken wat we zien.

Het gaat om het ontdekken van je eigen unieke stijl!

Gedurende de week starten de lessen na het ontbijt. De middagen zijn vrij voor allerlei uitstapjes of om gewoon nog lekker door te werken. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De begeleiding is individueel gericht maar vooral origineel en inspirerend!

Er is veel ruimte voor individuele wensen. Beginners en gevorderden van alle leeftijden zijn welkom!

Vrijdagavond ontvangen we alle Preau’ers van deze week op onze expositie! 

Kosten curus. € 275,-  (korting voor kinderen , studenten) 

Het verblijf op Preau is inclusief de maaltijden en overnachting. Dit kan vanaf 400 euro per week.

Neem gerust contact op. Vooral specifieke wensen zijn altijd leuk.

Cursus per week 275 euro

Het verblijf op Preau is vanaf 400 euro per week. Dit is ook inclusief de maaltijden en thee en koffie gedurende de dag.

Voor het verblijf verwijs ik u naar www.preau.nl

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren