Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Glas in openbare ruimte

Bussum aan Zee (NL version)

Een sculptuur voor de rotonde Meentweg/Groot Hertoginnelaan in Bussum

Bussum is deel van de fusiegemeente: Gooise Meren. De naam suggereert dat er water moet zijn! Bussum kent vele landschappen, heide, bos e.d. maar geen meer. Mijn voorstel is de rotonde in de wijk: Spiegel, om te dopen tot eiland. De Groot Hertoginnelaan wordt dan denkbeeldig een lange lagune met een eiland: Goois Murano. Deze rotonde vormt de grens tot waar de zee komt bij een eventuele overstroming. Het betreffende gedeelte ligt net wat lager dan de rest van Bussum.

Het sculptuur zal bestaan uit een boomvorm, grof gelast van staal en glas. In de boom komen geblazen bolvormen te hangen die qua kleur verwijzen naar water. De omgeving van Bussum zal in het glas gaan schitteren en blinken. Elk moment van de dag toont de rotonde anders.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren