Dancing Trees

Een serie van 6 "dansende boomstammen" voor Venetië, tijdens de Biënnale van Venetië 2017. Aan de canal Grande ligt palazzo Michiel, een fantastisch paleis aan het canal. Ik had het geluk dat ik daar aan het water mijn werken mocht presenteren.

De beeldenserie danst niet alleen maar ging ook nog op doorreis naar Galerie Hazart in Soest, museum Kranenburgh in Bergen (Noord Holland) en naar WG kunst in Amsterdam. 

 Als derwisjen, op wielen, bewegend en draaiend om hun as.  Zij verbeelden de kwetsbaarheid van de mens. Bomen zijn immers de longen van de wereld, zij laten ons letterlijk ademen. Hoe ouder de boom, hoe meer ringen er schuilgaan in de steeds dikker wordende stam. Deze ringen beschermen de kern, het hart van de boom. De geschiedenis van de boom wordt zichtbaar. De boom is volgens de reeks van Fibonacci verdeelt.


"Als kind al voelde Carla de ziel en de kracht van de bomen om haar heen tijdens de vele zondagse wandelingen die zij maakte met haar moeder. De figuren die zij toen al zag in de vele verschillende bomen zijn bij deze sculpturen tot leven gekomen".