Vakantie weken Frankrijk (Bourgogne) L´Huis Preau

 

Update januari 2024:

zomer 2024 geef ik cursus Beeldhouwen 

 op het schitterende landgoed L'Huis Preau

27 juli tot 3 augustus:  Beeldhouwen in hout, steen en marmer 1 

10 tot 17 augustus:beeldhouwen in hout, steen en marmer

 

Beeldhouwen in natuurlijke materialen

De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken”

Het werken in natuurlijke en traditionele materialen is een uitdaging. U kunt werken in steen, hout. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditaties waardoor lichaam en geest in balans zijn.

Bij het maken van een beeld wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie. De verschillende beeldhouwtechnieken, de gereedschappen, het ontwikkelen van een idee komen aan bod.

Elke dag starten we de dag na het ontbijt en werken we lekker buiten in het prachtige landschap. Het wordt een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen. Beginners en gevorderden zijn welkom.

Praktisch

De cursus voor een week kost 275 euro, dit is exclusief materiaal. Voor studenten en kinderen of mensen met een uitkering, zijn er speciale prijzen. 

Neem contact op voor vragen en specifieke wensen (zoals bijvoorbeeld dat u toch liever in klei wil werken)

De kosten voor het verblijf zijn inclusief overnachting en de fantastische vegetarische/biologische maaltijden met ingredienten uit de bijzondere moestuin. Verder is er de gehele dag door koffie en thee.

U kunt verblijven in een eigen tent ( 450 euro voor een week) of kiezen voor een kamer in het landhuis (vanaf 560 euro per week) of een kamer met badkamer in de Oostweide (vanaf 660 euro). Een verblijf in een hoteltent is vanaf 550 euro per week.